Alt for mange undervurderer, hvor hårdt et fald i hjemmet kan ramme én som ældre, før det er for sent – og livskvaliteten i de sidste år påvirkes dramatisk af noget, der kunne have været forhindret.

Er du gangbesværet, og overvejer du at gøre dit hjem mere sikkert at færdes i? Så kan en rollator være en god investering. Læs videre og bliv guidet til, hvad du skal overveje for at vælge den rette model.

Find den rigtige til dig

Når du vælger rollator, er det vigtigt, at du overvejer dens størrelse og vægt ift. din egen – du skal jo selvfølgelig kunne gå ubesværet rundt i alle afkroge af dit hjem med den uden at skulle anstrenge dig unødvendigt. Derudover bør du tage i betragtning, at den helst ikke skal være bredere end 61-62 cm, da flere dørkamme i så fald vil være for smalle.

Design gør forskellen

Personlig smag bør naturligvis spille en stor rolle, når du beslutter, hvilken rollator, du vil investere i. Hos Livet Som Senior kan du i kategorien med indendørs rollatorer finde et stort udvalg af modeller i mange forskellige designs – så kan du vælge en, der passer perfekt til dig.

Mange rollatorer er udstyret med et håndtag, der går på tværs og har en nemt tilgængelig bremse i bøjleform under sig – og i stedet for det sædvanlige sæde (som langt fra alle har brug for i hjemmet) fås rollatorer med en bakke til transport af alt fra mad til læsestof eller en telefon.

Få hjemmet til at køre på skinner

For at undgå, at du falder over et dørtrin – rollator til trods – og slår dig i dit hjem, kan det være en stor hjælp at installere dørtrinsramper. Alternativt kan du også få dem skiftet ud med fladere dørskinner.