Når boligen skal indrettes, er der mange, der lægger rigtig meget energi i indretningen af stuen. Det er jo her vi tilbringer mange af vores vågne timer, og hvor vi tager imod gæster. Til gengæld er der rigtig mange, der nedprioriterer indretningen af soveværelset. Det er dog en skam, da soveværelset bør være en oase, der indbyder til ro og afslapning. Herunder får du nogle god råd til, hvordan du kan indrette et stilfuldt og moderne soveværelse.

Hold indretningen minimalistisk

Når du indretter dit soveværelse, bør du som sagt gå efter at skabe en afslappende oase, der giver dig ro, når du skal sove. Du skal derfor passe på, at der ikke kommer for mange ting ind i soveværelset, som forstyrrer din ro. Det vil naturligvis sige, at du skal lade være med at bruge dit soveværelse som pulterrum. Men det vil også sige, at du skal undgå for mange nipsting i soveværelset, da din hjerne også kan registrere pyntegenstande som rod. Fokuser i stedet på enkelte detaljer, der hjælper med at skabe sammenhæng i indretningen. Det kan f.eks. være en dekorativ håndklædeholder på væggen, nogle flotte, moderne møbler og en smuk sengegavl.

Vælg et gennemgående farvetema

Når du vil skabe ro i dit soveværelse, er det også en god idé at vælge en gennemgående farve. Særligt grønne og blå nuancer er velegnede til indretning af soveværelset, da de har en beroligende effekt. Du kan enten vælge at gå all-in og male en enkelt eller alle vægge i din valgte farve. Eller du kan holde væggene i en neutral hvid og i stedet udvælge pyntegenstande i farven. Det er f.eks. rigtig smukt med en farvet sengegavl og et par udvalgte billeder i samme nuance. Du kan også købe sengetøj i den valgte farve og et par enkelte nipsting til at fuldende indretningen.