Hvis du er leder af et firma, en afdeling eller en anden form for stor virksomhed, er det vigtigt, at du tænker over kørestolebrugere. Dette er især glædende, hvis du har kørestolebrugere ansat hos dig. Derfor er det nogle ting, du burde tænke over i forhold til kørestolebrugernes mobilitet på dit arbejdssted. Her finder du nogle ideer til, hvordan du kan gøre hverdagen nemmere for en i kørestol.

Tilføjelse af ramper

Ramper til kørestole er vitale på et arbejdssted med kørestolebrugere. Ved at tilføje ramper til kørestole ved eksempelvis dørkarme og ved trappetrin, kan du gøre det nemmere for en kørestolebruger at bevæge sig rundt.

En rampe til kørestole kan gøre en stor forskel for dem, som ikke kan gå rundt på arbejdsstedet, og de behøver ikke at stå i vejen for dem, som ikke bruger kørestole. Ramper findes i mange størrelser, så du kan finde den rampe, som passer bedst ind på arbejdspladsen. Tilføj derfor ramper til kørestole, så dine ansatte i kørestole kan få en nemmere hverdag. Det bliver nemmere for dem at komme rundt på arbejdspladsen og dermed også nemmere at få en effektiv arbejdsdag.

Giv nok plads til kørestole

En kørestol optager mere plads end en på gåben. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, om der er plads nok til dine medarbejdere i kørestol. Det kan blandt andet være i forhold til deres skrivebord, nede i kantinen og endda på toiletterne. Derudover er det vigtigt, at du og de andre ansatte tænker over at gøre plads på gangene, så kørestole kan komme forbi.

Hvis dit arbejdssted er i flere etager, sørg derfor for at dine ansatte i kørestol kan komme fra niveau til niveau. Dette kan gøres med eksempelvis en kørestolelift.

Ved at gøre plads til dine ansatte i kørestol viser du, at du tænker over dine ansattes behov.