Stratego er både et simpelt og komplekst brætspil, som udelukkende kræver 2 spillere. Man spiller hver især krigshære, som på strategisk vis skal forsøge at bekæmpe hinanden indtil en sejrer over den anden.

Man har et udvalg af brikker, som man skal sætte på strategisk vis på pladen for at kunne nå til modspillerens flag, som man skal gribe for at vinde. Det er simpelt, da det er let at forstå de basale regler, men også en smule kompleks, da der er nogle strategier, som er bedre end andre og kræver mere tænkning end de sædvanlige strategier. Se mere om stratego regler her og kom godt i gang med at spille.

De forskellige brikker

Der findes mange forskellige brikker og krigsmænd i Stratego og de er nøglen til at kunne vinde effektivt. Der kan for eksempel nævnes den listige ”bombemand”, som kan neutralisere de nærmest ustoppelige ”bombe” brikker, og den nok stærkeste brik i spillet ”feltmarskal”, som kan tilintetgøre alle brikkerne bortset for ”spionen”.

Sjovt for de strategiske typer

Stratego er som en mere farverig måde at spille ”skak” på. Der er dog det unikke ved stratego, at man skal planlægge hvor sine brikker skal stå før spillet begynder. I den proces er der opsat en mur i midten, som gør at man kan ikke kan se hvor ens modspiller lægger brikkerne. Det gør det endnu mere spændende, da man aldrig kan vide, hvor ens medspiller kan have lagt sit flag, eller sine meget stærke brikker.

Et bedre alternativ fremfor ”virtuel strategi”

Hvis det er, at man ikke bryder sig om at ens barn eller teenager bruger tiden på virtuelle strategispil, som computerspillene ”Command and Conquer” og ” Sid Meiers Civilisation”, så kan stratego være et godt alternativ i forhold til at prøve sig af med noget mere fysisk, samtidig med at det også er intellektuelt og underholdende.