Rengøring er en essentiel del af hverdagen. Hovedrengøring er ikke nødvendig hver dag, men sandsynligheden for at du tørrer et bord af med en klud, eller at du bruger opvaskesæbe ofte, er ret stor. Derfor burde du også tænke over, indflydelsen af de produkter og materialer du bruger på miljøet. Rengøring er til for at beskytte dig og dem omkring dig mod dårlige bakterier. Dog kan det være miljøskadeligt, hvis du ikke bruger de rette produkter.

Miljøvenlige rengøringsmidler

Rengøringsmidler er ofte kendt for at være fyldt med skrappe kemikalier. Sådan behøver det ikke altid at være. Algerens er et eksempel på at middel, som kan laves miljøvenligt. Algerens lavet på naturvenlige aktivstoffer skader ikke miljøet, hvis det når ned til grundvandet. Derfor kan denne form for algerens nemt bruges, uden at dyr og planter tager skade. Algerens bruges ofte udenfor, og derfor er det vigtigt at du tænker over produktets indhold for miljøets skyld. Næste gang du skal købe rengøringsmidler, er det en god ide at sørge, for at midlet ikke er skadeligt for miljøet.

Miljøvenlige rengøringsmaterialer

Karklude, svampe og andre materialer i samme stil kan ofte indeholde mikrofiber, som bliver skyllet ud i vandet, når du enten vasker eller vrider produktet. Disse fibre er skadeligt for miljøet, da det er små stykke plastisk, som eksempelvis fisk og andre havdyr kan komme til at spise. Derfor er det vigtigt at prøve at undgå materialer med mikrofiber i. I stedet kan du købe klude og svampe, som er lavet af naturlige materialer, som derfor ikke skader miljøet, når du bruger dem. Det kan eksempelvis være svampe af cellulose. Sådan en svamp kan gøre præcist det samme som en almindelig svamp. Den indeholder bare ikke plastisk. Du kan stadig holde et rent hjem uden at skade miljøet.