Der er ikke noget mere uskønt, end når algerne overtager terrassen, taget eller murværket. De grønne plamager kan også forvolde skade på bygningsværket. Derfor bør du være opmærksom på dine bygningers tilstand, hvis du vil undgå at stå i problemer grundet angreb af alger. Du kan dog let klare angrebet med en omgang algerens.

Fix facaden for et bedre førstehåndsindtryk

Det er ikke skønt for dig, men heller ikke for dine besøgende. Det første, dine gæster eller kunder bliver mødt af, når de kører op til dit hjem eller virksomhed, er en algebefængt facade. Særligt nordvendte facader kan være udsat for ekstra angreb af mos, alger eller skidt. De grønne plamager er uklædelige, men du bør også få dem fjernet af andre grunde. Det er nemlig også dårligt for murværket, hvis din husfacade er angrebet. Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan du får fjernet uskønne alger, skidt og mos fra din facade.

Algebehandling er første step til en flot facade

En algerens er første step i at få din facade fin. Når du begynder at ane de grønne skygger, skal du reagere. Hvis du behandler det udsatte område i tide, vil det nemlig kun være nødvendigt med algerens og ikke en fuld facaderens. Algerens angriber både de synlige alger, mens også de sporer der ikke har udviklet sig endnu. Resultatet er derfor først for alvor synligt fra 14 dage og helt op til 9 måneder efter behandlingen. Så har sol og vejr nemlig mulighed for at hjælpe den påførte algerens.

Facaderens er effektivt mod en hårdt angrebet facade

Hvis din facade er hårdt angrebet, vil du derimod have brug for en decideret facaderens fremfor en algerens. Facaderens fjerner nemlig foruden alger også trafikfilm og almindeligt skidt fra overfladen på en effektiv og nænsom måde. Når facaden er blevet renset, anbefales det, at facaden også imprægneres. Det sikrer nemlig mod yderligere algevækst og andre urenheder ved at forhindre, at fugt og vand kan trænge ind.